onsdag 9. februar 2011

Hjemmelaget frokostblanding

Her kommer en oppskrift på en nydelig frokostblanding. Den er proppet full av god næring som holder deg mett lengere enn lenge! Den inneholder endel fett (fra frø og nøtter) og er derfor ganske kaloririk, men hva gjør vel det når man blir så mett at man slipper å tenke på mat på flere timer? :)

  • 250 g havregryn
  • 75 g solsikkefrø
  • 50 g linfrø
  • 50 g kokosmasse
  • 100 g grovt hakkede mandler
  • 25 g rosiner
  • ca 50 ml (60 g) honning
Ha de tørre ingrediensene i en langpanne og ringle over honningen. Stek midt i ovnen på 200 grader i 10-15 min. Rør rundt i blandingen en gang i løpet av steketiden og bland inn rosiner når det er ferdigstekt.


Næringsinnhold pr. 100 g:
Energi: 450 kcal
Protein: 13,8 g
Karbohydrater: 42,9 g
Fett: 31,4 g

Istedet for havregryn kan du bruke nesten hva som helst. 4-korn, knuste knekkebrød, el.l. Jeg bruker ofte ferdig frokostblanding fra Landlord. Det går an å brukke sukker som søtning også, men honning er sunnere. Innoholder færre kalorier, og du trenger mindre av det for å oppnå den samme søte smaken. Honning inneholder fruktose som gjør at blodsukkeret holdes stabilt lengre og i tillegg noen sporstoffer.


Server med melk, yoghurt, kultrumelk eller whatever you like :)

4 kommentarer:

  1. fin blogg:)
    kan e få sånn frokostblanding når e kjæm på besøk?;D

    SvarSlett
  2. prøvde å lage frokostblandingen din men følte den ble så blaut??? så lar den stå litt lenger nå? hvordan får du den helt tørr når du har honning i uten at det blir brent???

    SvarSlett
    Svar
    1. Hm, det har jeg aldri opplevd! Du akn jo prøve å steke det litt mer, evt med varmluft og døra litt på gløtt kanskje? Jeg pleier å steke mitt ganke godt, men ikke så det blir brent da. Og konsistensen blir alltid perfekt. Du kan jo evt prøve med sukker eller fruktose istedet, det smerter jo ikke. Lykke til uansett!

      Slett