mandag 6. juni 2011

Aprikos- og pæremos

Lille baby får stadig utvidet mathorisonten. Jeg lager det meste av frukt- og grønnsaksmos selv. Idag lagde jeg aprikos- og pæremos som falt i god smak hos den lille gullklumpen. Oppskriften er enkel og grei:

220 g tørket aprikos
2 pærer
vann

Aprikosen kan gjerne ligge litt i bløt først. Ha aprikos i en kjele og fyll opp med vann så det såvidt dekker aprikosene (jeg måtte fylle etter med vann). La koke til de er møre (20-30 min). Legg pærene i terninger sammen med aprikosene og la de dampe med de siste minuttene. Hell av kokevannet og Kjør blandingen til ønsket konsistens med stavmikser el.l. Pærene gjør mosen ganske tynn, så du trenger mest sammsynlig ikke tilsette væske, ellers er det bare å spe på med kokevannet til ønsket konsistens.

Aprikos inneholder bl.a. mye jern og A-vitamin, og virker lakserende på trege mager slik som svisker.
Pære er en skånsom frukt for babymager. Rik på fiber, kalium og C-vitamin






-Maria

1 kommentar: