torsdag 31. januar 2013

Caleb 6 mnd!


Som mødre flest sier: så fort tiden har gått! Han lillingen som nettopp ble født har allerede levd i et halvt år! Han er en livlig liten fyr som stort sett er blid og fornøyd. Hverfall når han får sitte på mammas arm, blir koset og lekt med. Som babyer flest med andre ord :)

Tobarnsmor-tilværelsen er visst ikke bare-bare for de som ikke har oppdaget det. (Men nå finnes det jo svært mange kvinner som har flere barn enn to, så jeg klager slettes ikke uansett). Når jeg ser tilbake på de første tre månedene av livet hans, så skjønner jeg nesten ikke hvordan jeg holdt ut. Han har vært en urolig og ikke-sovende baby. Dog veldig sjønn, -hele tiden.

Nå derimot: han sover to til fire ganger hver dag, fra 20 min til 2(!!) timer. Han legger seg samtdig som storebror om kvelden, ca 18.30, og sovner stort sett av seg selv i sin egen seng. På nattestid våkner han x antall ganger. Hvis jeg bare ammer han sovner han igjen, eller så bare gråter han. Men neimen om jeg står opp da altså. Da sutrer han seg i søvn igjen i armkroken. Hvis vi er skikkelig heldig er han bare våken et par ganger. Sånn mellom 4 og 9 er det morgen igjen. Det begynner å ligne rutiner hvertfall, ikke sant?!

Han har vært litt svak i nakken sin, og synes femdeles ikke det er sånn kjempestas å ligge på mage, men det har bedret seg mye den siste måneden.
Når det gjelder mat og sånt, er han veldig ulik sin bror også på dette området. Jeg begynte å innføre fast føde allerede han han var fire mnd, i håp om at det skulle hjelpe han til å sove litt bedre, spesielt om natta. Det gjorde det ikke. Og fremdeles spiser han nødigst en halv porsjon grøt. Middag er pyton, men hvis jeg leker skikkelig klovn, greier jeg å lure i han kanskje en tredjedel av et middagsglass. Han synes tærne sine er bedre å spise på. Vi er fremdeles litt i utprøvningsfasen når det gjelder hva han "liker". Det er jo bare sånn at enkelte smaker må man rett og slett bare venne seg til.

Akk mamma, den blitzen....

Vel, det var en liten oppdatering fra denne kanten. Jeg har så utrolig mange potensielle bloggposter, bilder jeg har tatt tiltenkt blogginnlegg osv, me tiden strekker rett og slett ikke til alltid. Familien først vettere! (dette innlegget har jeg btw brukt ca 4 dager på, hehe). Jeg jeg håper på å komme sterkere tilbake ganske snart, for jeg liker så godt å skrive litt!

- Maria

lørdag 5. januar 2013

Max 2 år

Bedre sent enn aldri! 3. Desember ble den vakre lille gutten vår to år! For en fantastisk gave å se sin sønn vokse og utvikle seg, og være frisk og rask :)






- Maria

Location:Hystadveien,Sandefjord,Norge

fredag 4. januar 2013

Pappa perm

Vær til stede i ditt barns liv.

Godt nytt år da folkens :) Etter en god juleferie med familie og gode venner har hverdagen kommet til oss igjen. I denne ferietida har jeg tenkt en del på våre barns hverdag og på min rolle i den. Tiden går så fort med disse skjønne gavene som vi har til låns noen få år, før de skal ta egen valg og "stå på egene ben". Max er rundet 2 år og Caleb er snart halv året. Og hvor er jeg, som pappa?

Om du lurte kommer tittelen på dette innlegget fra en bok, som visstnok skal være bra... Jeg skal lese den. Bare navnet på boka gir mening, "Vær tilstede...". I dag har jeg hatt pappaperm, som jeg jeg har hver fredag og mandag. Og jeg og guttane har gått trilletur. Det å være tilstede når Max detter og slår seg, det og få løfte han opp og tørke litt blod og søle bort og få se han plutselig ser lyst på situasjonen igjen. Det gir mening. Det gir mer mening enn å tjene litt ekstra, så jeg utfolder mitt eget ego litt mer (kjøpe nytt stereo anlegg kanskje....)


Det å se Caleb beundre sin storebror, og være kjempestolt over at han får ligge ved siden av Max når han ser Ole Brumm. Det gir meg mer enn å være en aktet mann av denne pengekjære verden.



Jørn

Location:Hystadveien,Sandefjord,Norge