tirsdag 18. oktober 2016

Status hjemmeskole

Til tross for at tilværelsen blir en smule hektisk til tider, koser vi oss veldig med hjemmeskole! Det er så herlig å se mestringsfølelsen når de plutselig klarer noe de ikke trodde, eller når de lærer noe nytt. Samtidig veldig frustrerende når man faktisk må sitte stille ved bordet for å gjøre en oppgave som en skikkelig kjedelig! Alt skal læres, hehe...

 Lillebror var helt klart den som syntes det var mest stas å leke butikk

Vi Jobber endel på tvers av fagene. I norsk og matte kan vi putte inn hel del engelsk, naturfag, samfunnsfag osv. Ofte startet vi dagen med å snakke litt om dag, måned og årstid. Deretter tar vi en titt på været og gradestokken, før vi kler på oss etter vær og vind og går en liten morgentur. Da bytter vi på hvem som bestemmer hvor vi skal gå. Da havner vi enten på stranda, en lekeplass, eller en sølepytt utenfor hos naboen ;) Elsker den lille tiden der, med samtaler, undring og sanseinntrykk. Ganske fascinerende for en femåring å høre om hvorfor bladene på trærne faktisk blir gul om høsten f. eks.

Vi blander farger og maler høstbilder

Idag er en sånn dag der hverken barna eller mamma'n har lyst til å sitte så veldig mye ved bordet å gjøre oppgaver i bøker, så da lagde vi noen deilige matmuffins som vi spiste til lunsj i stedet. Barna synes det er kjempestas når de får være med å måle opp ingredienser og slikt. Resultatet ble faktisk så digg at jeg tror jeg på dele det på bloggen i løpet av uken!

Ha en fortsatt fin og regnfull tirsdag!

- Maria


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar