mandag 11. februar 2013

Barnemat!

Eller kanskje småbarnsfamiliemat. Her i huset har det de siste par årene gått mye i lettlaget mat. Ikke mye sånn halvfabrikata, men mer sånn hjemmelaget lettvindt og sunn mat. Det er viktig at barn og voksne får i seg nok næring (det var  jo jeg, sjokoladespiser'n, den rette til å si). Og det er viktig at det går fort.

Pølse og potetmos blir fort litt bedre mat for kropp og sjel om man velger kyllingpølser eller kyllingfilet og lager en rotmos som inneholder flere grønnsaker! Her har jeg brukt søtpotet, kålrabi, vanlig potet og kanskje gulrot?! Det husker jeg ikke helt. Man kan også lage en blanding av potet og sellerirot. Eller bare potetmos og ha i et lite lass av frosne grønnsaker (amerikansk blanding) til slutt, og lar det bli varmt. Da dropper Maxegutt stresset med å ikke like grønnsaker det måltidet hvertfall! Og når det gjerder barn er det jo mye lettere å få de til å spise grønnsaker når det er most, så rotmos er alltid en slager :) Og dersom du lurer på når du skal skrelle og dele opp grønnsakene, så bør du stå opp før barna våkner om morgenen har jeg kommet fram til. Eller hva med kvelden før? Og sånn helt til slutt et lite tips: lat som du ikke vet at sånne ferdigposer de finnes...

- Maria

2 kommentarer:

  1. Takk for god og enkle tips. Merker fort på oscar om han har fått i seg noe næringsrikt eller ikke ja.

    SvarSlett
  2. :) Ja, det merkes fort på disse små syns jeg :)

    SvarSlett