onsdag 17. august 2016

Hjemmeskole - hvordan?

Mange er ikke klar over at å hjemmeundervise sine barn faktisk er et alternativ en gang. Men det er altså fullt mulig. Jeg er ingen lærer, men jeg kjenner barna mine godt, og vet hvordan de liker å lære. Så lenge barna lærer det et skal, er det ingen problem. Og det er veldig kjekt. Det betyr at vi for eksempel kan pakke sekken og dra på stranda når plutselig sommeren melder sin ankomst i august.

 På stranda kan vi plukker kongler, pinner og steiner. Hva er tyngst, kongle eller stein? Hvilken pinne er den korteste, hvilken er lengst? Ikke minst kan vi leke oss med pluss og minus. For det er akkuart det det føles som - leking. Og vi har god tid til det!



 Endelig har mamma tid til å spille hele spillet ferdig! Like fint å spille ute i hagen som ved kjøkkenbordet

Litt pinterest-stæsj. Ungene, og kanskje spesielt lillebror på fire elsker slike ark med forskjellige oppgaver på ;)

Vi har ikke fått skolebøkene enda, så mens vi venter på de bruker vi alt mulig annet vi måtte finne. Pinterest er full av ideer (på engelsk), og naturen kan brukes til så mangt. Spill som vi sjelden har hatt tid å spille før kan letes fram, samt puzzlespill barna ikke har sett på år og dag får de glede av igjen. Mulighetene er mange. Jeg håper på å bli litt mer kreativ og oppfinnsom, for de som driver med dette virker som eksperter til å utnytte seg av mulighetene som hverdagen gir.

- Maria



2 kommentarer:

  1. Lillianmovglie@gmail.com17. august 2016 kl. 12:37

    Fint da og dere kjenner barna best og vet hva de klarer og hva som må til får å lære det som er vanskelig.❤ Men jeg lurer på hva med å bryne seg på andre barn ?

    SvarSlett
    Svar
    1. Å lære seg å samspille med andre barn er jo en stor del av det barna skal lære de første årene, og det er også noe vi som foreldre som hjemmeunderviser må lære dem. Det krever kanskje litt mer av oss enn om de hadde gått på skole, men vi sørger selvfølgelig for at barna får leke med andre :)

      Slett