torsdag 14. august 2014

Nytt soverom -interiør

Siden vi oppgraderte soverommet vårt i januar (hoi som tiden flyr, og enda har jeg ikke skaffet nye gardiner!) tenkte jeg jo å blogge bilder av rommet som jeg faktisk ble veldig fornøyd med. Etter å ha bommet totalt på det første fargevalget vel og merke. Det er likom ikke hver dag jeg har oppredd seng, tid og dagslys og jegvetikkehva. Men her om dagen klaffet det meste ganske bra. Barna satt så pent og pyntelig som smågutter bare kan på naborommet og bygget togbane. Jeg sneik meg ned etter kameraet. På vei opp og forbi gutterommet ble jeg observert av storebror som lurte på hva jeg skulle ta bilde av, hvorfor jeg skulle ta bilder og alt det der. Jeg svarte så godt jeg bare kunne og hastet inn på soverommet. Jeg rakk såvidt å ta fem bilder av oppredd seng fra heller dårlige vinkler (har jeg nevnt at jeg ikke fatter hvordan man tar gode interiørbilder? Serr, det må jo være et eget fag) før småguttene raste inn og la seg til rette og dro dyna over seg, hoppet, strødde bøker rundt seg og rota det sånn passe greit til. 

Vel - over til resultatet.

 Litt mørkere farge på soverommet enn jeg eller ville valgt i huset, liker mørk, koselig, hulefølelsen :)

 Så måtte jeg jo ha med den fine lysekrona på et bilde, arvet fra mannens mormor.

 Lillebror lurer på hvor han skal begynne. Lalle litt først, eller begynne å hoppe med èn gang.

Litt lalling først da...

Sååå Hopper vi!

Storebror har sin egen seng ved siden av vår. Tanken er at han skal ligge i den når han kommer snikende inn på natta og det blir litt fullt i vår seng, men... Hvem gidder å komme inn til mamma og pappa for å sove, og så bli lagt i en kald seng ved siden av?? Nei, han trives best i mammas armkrok han lille der... Og det er igrunn helt greit :D

Noen som har noen gode tips til å ta interiørbilder? Og dere som er hjemme med barn, hvor gjør dere av de mens dere tar bilder? De er jo overalt! :)

- Maria

lørdag 9. august 2014

Sommeren 2014

Jeg lurer faktisk på om det har vært den beste sommren jeg noen gang har hatt? Jeg tror det. 
Nydelig vær, skjønne barn, strandturer og bading (til og med jeg har badet i år, mange ganger. Og jeg bader ikke hvert år, for å si det sånn). Mange finer minner er skapt. Noe å ta med seg når den laaange sure vinteren kommer ;)

 Jeg har lags utallige sunne legomann-is til gutta

 Vi har vært på Foldvik gård, veldig koselig sted. Max digga mest å fylle drivstoff på traktoren.


 Vi har trent litt innimellom. Tror nesten han lille her er den ivrigste treneren i familien. Ofte sett stående på hodet i senga når han egentlig skal sove, eller i en L-sit mellom to stoler. "Jeg trener, mamma!" er ett flitting brukt uttrykk.

 Vi har vært i bryllup til disse skjønne folka! William + Hilde <3

 Vi har campet i telt. 
Max har tydeligvis tatt dette bildet da jeg jaktet på han i håp om å få på han pysjen

 Kveldsmat i teltet var nok et av høydepunktene. Hvis det ikke var da de våknet om morgenen og skjønte at de var i teltet fremdeles :)

Nyplukkede bringebær fra hagen til dessert da det eeegentlig var sengetid :) 

 Mye sol og sjø :)

Lørdagsgodt på terassen :) 

Skjønn kusine på besøk :)

Hvordan har deres sommer vært? 

- Maria


mandag 4. august 2014

Sommerens paleo mat

Det hender innimellom at jeg knipser noen bilder av maten her i huset, men det er ikke spesielt ofte man tar seg tid til alkens dandering og fotografering når man har to-tre sultne gutter rundt bordet.  Da er det best å la de få spise asap. Men her er likevel de bildene jeg har tatt de siste månedene. Deilig sunn mat. Jeg tar selvfølgelig ikke skrytebilder av alt det usunne som havner i magene våre (min) iløpet av sommeren. 

Ovnsbakte grønnsaker. Så godt, så enkelt. Så fint!

 Restemat-lunsj. Den beste maten er den som allerede er lagd. Omelett, laks, grønnsaker.

 Legois til guttaboys i sommervarmen. Denne er av jordbær og banan, men man kan seriøst lage is av alt. Brokkoli, spinat, og rester av f.eks. kålrabipure har barna fått i isen. Bare å slenge i litt banan eller eplejuice, så blir det søtt og godt :)

 Det eller beste jeg vet av sånne sunne ting, avokado- og bananyoghurt med mandler og blåbær på toppen. Mmmm...

Paleogrøt av mandler, egg og banan.

 Sykt god latte av kaffe, egg og kokosolje.

 Softis av banan og mandelsmør, men hakkede mandler på toppen. Jeg synes faktisk den er bedre enn vanlig softis. Og jeg pleier ikke å synes sunne ting er bedre enn usunne!

 Veldig god og sunn paleovenlig frokost: smuldrepai. Ekstra god med vaniliekesam på, dog ikke særlig paleo lengre.

Storebrors paleo frokost. Er ikke hver dag at matlysten er på topp, for å si det mildt. Men det hjelper hvis man gjør litt rare ting med maten.

Barnebursdag i bilder

Da var bursdagsfeiringene over for denne gang. Jeg synes faktsik at det er ganske gøy å ordne barnebursdag. Det er liksom ikke no stress, bare å servere litt pølser, blåse opp noen ballonger, så sørger alltids barna for liv og røre. De tar iokke ting så høytidelig :) Vi hadde en koslig feiring for Caleb. Tenkte først å ordne skikkelig temabursdag, men fornuften og tiden fikk meg på andre tanker. Tor jeg skal være glad til når jeg får blomstervaser (tomme malte hermetikkbokser altså) og papptallerkner til å matche sånn nogenlunde. Jeg er så absolutt ingen stylist :)

 Sommeren er en perfekt tid å ha bursdag på. Alt er så mye lettere utendørs. Også bursdagsfeiringer!

 Han lille fyren satt å ventet ved bordet og lurte på hvor bursdagen var. Bursdag = masse folk :)

 Simpel men praktisk bordekkning. Det blåste litt friskt, så papptallerkner og servietter måtte holdes nede av et tyngere glass.

 Lillegutt og bursdagskake :)

 Litt av desserten. Fruktpinnsvinet var veldig gøy å lage. Ellers er det paleomuffins der, med usunn deilig lyseblå fondantblomster på. Samt traktor, og togkjeks. Veldig godt likt, både til å spise og kjøre rundt omkring med...

Jeg er heldig som har en veldig snill og flink nabo, som stort sett står for bursdagskakebakingen :)

Så får vi ta med noen av de skjønne gjestene til slutt.

Ha en flott uke!

-Maria