mandag 28. april 2014

Takknemmlig

Idag er en sånn dag som jeg er litt eksrta takknemmlig. Selv om en hel del ting. Selv om huset står på hodet etter manglende oppryddning i helgen. Selv om gulvet er så klissete at beina klistrer seg fast til det etter guttas vannmelonspising og klasvasken hoper seg opp i uante formasjoner på bad og vaskerom. Selv om lillebror er pjusk og kaster opp og gråter hvis jeg ikke bærer han. Storebror, han har fem ganger mer energi enn meg, og jeg er ikke heeelt sikker på hvordan han skal få brukt den opp.
Det synes jeg er fint. Å kunne kjenne på takknemmligheten over alt man har, selv og ikke omstendighetene tilsier at nå burde du være skikkelig glad!

 Lille pjusken min <3

 Et skjevt blikk?

Litt arrangert søskenkjærlighet :)

Jeg er takknemmlig for all kosen som følger med syke barn og blir glad av å se disse to inn i øynene. Takknemmlig for at jeg kan være hjemme med disse to hver dag uten å føle at jeg forsaker noe. Elsker jobben min som hjemmemamma. Glad for det deilige været, takknemmlig for den fine helgen som har vært. 

Hva er du takknemmlig for idag?

- Maria

mandag 21. april 2014

Påsken 2014

Fortsatt god påske! Her har vi hatt en av de beste. Nydelig vær, tid med familien, uteliv og god mat (til tross for at jeg er på en 30 dager paleo callenge, eller fordi at jeg er på det. Ikke helt sikker. Mer om det senere).

Her er et knippe bilder fra den siste uken:

 Ute på et av favorittstedene. Pølsegrilling og kasting av steiner i havet. Sikker vinner.

 Hav som glittrer i solen. Et vakkert syn det :)

 Lillebror har plukket løvetann, og jeg er imponert over den lange stilken han har fått med :)

 Sitte litt på mammas fang da..

 Vi har vært på en gård og sett på sauer, og Max er mektig imonert etter å ha sett lamming. Heller ikke så verst å spise vafler og drikke saft omringet av disse allrighte dyrene.

 Påskeaften og jakten på påskeegget! Jørn har kunstneriske evner, og her har han brukt de til å lage skattekart. Max er litt over middels interester i kart om dagen, og han syntes det var kjempestas. Det syntes igrunn vi voksne også :)

 Må ha litt hjelp av pappa til å tyde dette da :)

 Næmmen! Påskeskatt! De ble fullstendig overlykkelige. Inni eggene var det solbriller til Max og drikkefalske til Caleb, en liten lekebil til hver, et kinderegg og noen smågodt.


 Barnehender <3


 Halla, jeg hører på radioen inni hørselsverna til pappa jeg :)

Maaat. Jeg elsker mat. Dette var noe av middagstilbehøret. Noen utfordringer med å erstatte hjemmelags saus til lammesteken, men den ble bra likevel.

Veldig digg frokost! En slags smuldrepai med nøtter. All paleovennlig :)

Gla PÅSK. Det lille som er igjen!

- Maria

lørdag 5. april 2014

Everyday life på Ravatsåsen

Et lite lass med bilder fra våre dager på åsen:

 Innelek

 Kosetøysing med hundepusen. Han og lillebror finner fort tonen, og kan løpe etter hverandre gjennom huset i lange tider, eller bare slække litt på gulvet...

 Det hender at brødrene leker pent side om side så lenge at jeg rekker å ta ett bilde!

 Pene, søte gutten. Han som begynner å bli litt stor... Men han kan godt være liten og søt litt til for min del.

 Mammas boller <3

 Skjønne lille tantegutten min. 

Har jeg sagt at jeg elsker utsikten fra stuevinduet? Enda mer når sommer'n og sola kommer :D Skog og fjell <3

GOD helg!

- Maria

torsdag 3. april 2014

Happy Holyday!

Siden Jørn er på tur i Afrika har gutta og jeg tatt en tur nordover til min familie. Det blir en alle tiders ferie for oss hverfall :) Ungene har fått kjøre fly og greier. Lett som en plett å ha de med på reise. (bortsett fra det svake øyeblikket mitt da jeg kjøpte goderi som jeg tenkte jeg kunne ha med å gi dem hvis det ble kjedelig å sitte stille, Aldri, aaaldri har de lagd en så stor skrikekonsert før. Som da de ikke fikk så mye de ville av det). De stortrives med å løpe fritt ute på landet, langt fra trafikk, stress og mas. Jeg er så utrolig glad for at jeg fikk vokse opp på dette flotte stedet!


Storebror har vært på ridetur

Kjørt traktor...

 Tante Snill passer på oss :)

 Lillebror passer på at veskehunden ikke fryser i hjel. Eller pusekatten som som gutta gjerne kaller'n

 Jeg får til og med tid til å strikke litt! Dette blir forhåpentligvis en lue før vi reiser hjem igjen.
Oppskrift fra den fine Guttestrikkeboka :)

Vinteren er still going strong her nord, heldigvis er vi ikke værsjuke ;)

- Maria