fredag 31. januar 2014

Good morning!

Når jeg har fått i meg kaffen min, så er igrunn tidlige lørdagsmorgener hekt ok!

Pære i hver sin skål og Baby Einstein på Youtube

 Søt-rare grimaser til kamera

Og verdens søteste blikk!

Vi har fått "nytt" soverom, og jeg er bare sååå fornøyd! Så hvis det blir ordentlig lyst i dag får jeg kanskje tatt noen bilder og vise fram :) Kanskje jeg til og med får tatt noen fine bilder av gutterommet. (Synes det er skikkelig vanskelig med interiørbilder, enten så er det fordi jeg er skikkelig dårlig til å ta bilder, eller så er det fordi det ikke ser ut som i et et interiørblad her hjemme! Kanskje mest det siste egentlig…)
Noen gode tips til å ta fine bilder av interiør?

Ellers blir det trening og snømåking på meg idag, men først litt frokost :)

God lørdagsmorgen og god helg!

- Maria

fredag 24. januar 2014

Nettstudier…?

Ja, nå har jeg jo bare godtet meg de fire siste åra, når "alle" andre har slitt med eksamensnerver og tilhørende studielidelser i førjulsiden samt tidlig på sommeren når de egentlig bare vil være ute og nyte de lyse lange dagene Samtidig som jeg nesten (men BARE nesten) skulle ønske jeg var i deres sko. Ikke på grunn av eksamensnærvene, men mer på grunn av følelsen av å gjennomføre noe, og jobbe målrettet og bestå en eksamen, lettelsen og lykkefølelsen… Kjenne at hodet fremdeles virker liksom. (ikke det at jeg er så sikker på at jeg kan klare å snu tankene over på noe annet enn bleieskift, bleieslutt, oppdragelse, barnemat osv..)

Saken er den at jeg har bestemt meg for å ta nettstudier! Og jeg tenker til og med at det kommer til å bli gøy! Enda det er innen reganskap og økonomi. Jeg kommer hvertfall til å få god nytte av det siden vi driver firma og også privat. Det er lurt å holde styr på hvor pengene blir av har jeg hørt :)
Fordelene med å ta studier over nettet er at man kan studere hvor som helst og når som helst. Så da tenker jeg at til og med jeg burde ha en mulighet til å klemme litt studier inn i det som allerende føles som en fullstening fullspekka hverdag. Neida….. Joda.


Drikke kaffe og trykke litt på pc'n innimellom. Ikke no big deal det vel?

Noen andre som har erfaring med på ta studier over nettet?

-Maria

onsdag 22. januar 2014

Pauseknapp

Tenk om man bare kunne trykket på pause av og til? Bare stoppet opp et øyeblikk, trekke pusten dypt et par ganger før man haster videre her i livet? Det hadde vært no. Som hjemmeværende er det ikke akkurat snakk om 30 min pause kl 12 hver dag for å spise lusj i fred og fordragelighet, men det det hender man plutselig får en liten pause likevel. Da gjelder det å gripe den! Som nå. Etter trening, før aking med gutta. En sårt tiltrengt proteinkaffe man kan drikke mens man bare sitter stille. Yes!



Ha en fin dag, med eller uten kaffepause!

- Maria

tirsdag 21. januar 2014

Hæppi day og middagstips

Jeg bare elsker sånne dager som idag!

I går kveld var jeg så trøtt at jeg helt seriøst ikke trodde jeg skulle klare å gå opp trappa da jeg skulle legge meg. Dessuten hadde klokka passert leggetid for lengst. Da blir neste dag ofte litt kjip. Men da jeg våknet i dag morges var jeg helt uthvilt. Elsker den følelsen! Dessuten fikk jeg drikke proteinkaffen min i fred før lillebror våknet. Og ikke nok med det, men da jeg vekte han til frokost litt etterpå var han bare strålende blid og fornøyd han også. Begge gutta lekte så fint sammen, ingen alvorlig søskenmisshandlig fant sted. Jeg fikk satt på en klesvak, rydda og støvsugd rundt om før vi dro på trening. Av en eller annen grunn kjenner jeg en dyp og inderlig lykke av å da det litt ryddig rundt meg ;p

Som om ikke det var nok, så var treninga skikkelig lystbetont og morsom, juhu! Knebøy, bulgarske utfall, hip thrust, ketbell swings og biceps curl i skjønn forening :)

Over til middag: her om dagen skulle jeg på kveldsvakt, og en halv time før jeg skulle dra skulle jeg forte meg veldig med å lage og helst spise middag. Vi ente opp med noe veeldig enklt og godt. tror nesten det må bli fast innslag på ukemenyen (som jeg ikke har kommet i gang med igjen etter jul…)


- Kyllingfilet stekt med bbq saus
- Salat med grønnsakene jeg fant i kjøleskapet
- Pitabrød
- Litt dressing på toppen

Sim salabim, lunsj, middag eller kvelds på et øyeblikk. Jeg ente med å spise en porsjon hjemme og ta porsjon nr to med på jobben ;)

- Maria


søndag 19. januar 2014

Søndagssysler

Ikke akkurat snakk om så veeeldig rolige og avslappende søndager med to små aktive gutter i hus, men det er uansett deilig med en dag i iblandt der man ikke har noen andre planer enn å være sammen.

Idag startet søndagen litt tildigere enn jeg hadde håpet, selv om 6.15 ikke akkurat er helt ekstremt tidlig heller da. Da rekker man hvertfall å finne på litt av hvert før klokken slager 12:

 Leke med alt man har av leker

 Spise frokost sammen hele gjengen med stearinlys og nystekte rundstykker

 Klippe gresset og andre uteaktiviteter

Drikke varm kakao når man kommer inn igjen

God søndag!

-Maria

mandag 13. januar 2014

Mangoyoghurt til besvær


Max: Mamma, jeg er så sulten, kan jeg få yoghurt? Jeg er sååå sulten i magen!
Mamma: nei, ikke akkurat nå

2 min senere...

Max: Ole Burmm er så sulten, han må få litt yoghurt
Lillebror (klatrer opp på bordet og napper til seg yoghurten): Mmm, nam nam!



Max: Nææææj, lillebjoj ikke ta!!!
Mamma: Ok, boys, let's go. Vi lager Smoothie. Alt for husfreden.
Max: Ja, nam nam nam!

Oppskrift på en deilig mangsmoothie:

ca 1/4 issalat
1/2 - 1 dl frossen mango
1 banan
2 dl mangoyoghurt
evt litt agurk eller squash (squash gir minst "grønnsakssmak")

Hvis jeg vil ha den litt mer proteinrik tilsetter jeg litt mager kesam elles egg.

Blendes og serveres. Ungene mine blir overlykkelig!

torsdag 9. januar 2014

Strikkedilla

...når nye høyder. Siden i høst har jeg ikke bare gjort meg ferdig med et prosjekt som staret på da for over to år siden, men jeg har også strikket hele TRE plagg til uten å bli lei! I dag da jeg skjønte at jeg hadde glemt kopipapiret i bilen til mannen som nå har bilen på trening, øynet jeg muligheten til å begynne på et nytt strikkeplagg istedet for å gjøre kontorarbeid. Ganke amazing siden jeg alltid går lei midt i det første prosjektet. Så forutenom er hals som jeg har strikket ferdig har jeg strikket to luer og en knebukse (ikke de helt store prosjektene, men så har jeg ikke akkurat skills faget heller da.)


Begge gutta har nesten like gule luer med mønster fra den store guttestrikkeboka. Digger dem faktisk.


Dette som akkurat er påbegynt skal bli en hals. Her har jeg ingen møster, men jeg har sett ett bilde av noe lignende som jeg hermer etter -to rette, to vrange.... Elsker den fargen. Og ellers at det er tykke pinner og tykt garn :) Ha en fin kveld med eller uten strikketøy!

- Maria

mandag 6. januar 2014

Matglede

Jeg er jo så heldig at jeg er velsignet med unger som har god matlyst. Til tider litt for god. Hvertfall når det er noe søtt inne i bildet.


Egg er en slager. Lillebror har spist egg med hele fjeset her. Og btw, så elsker jeg den smekkesaken fra baby bjørn med arner og det hele. Litt lavere treskel for at la de spise sjøl når jeg ikke må ta fullt skift etterpå.

Men som unger flest, så har de sine perioder der mat ikke er noe de spiser. 3-åringen har hatt en sånn periode. Frukt har han spist frivillig, men det er vel stort sett det. Jeg har nå gjort meg ett par erfaringer om hvordan man får mat i stabukker:


Ta den med ut! Noen ganger lager vi kakao og smører brødskiver og går ut på treassen og koser oss. Andre ganger på tur i skogen. Da hender det at det er litt lavere treskel åpne munnen når brøbskivetoget kommer.

Ellers så smaker jo maten litt bedre hvs man steker den med ost og masse (veeeeldig masse) ketchup.

Den nye oppdagelsen derimot at han spiser hva som helst hvis vi bare sier at han ikke skal gjøre det. Omvendt psykologi fuker som bare det! Det funker også hvis han er sur og lei seg: "iiiikke vær glad", så smiler han som bare det. Enkelt og greit!



Ellers anbefaler jeg å sjekke ut http://simplegreensmoothies.com for en enkel og god måte å få i seg sunne og næringsrike greier, både for bade store og små :)

- Maria

lørdag 4. januar 2014

Hos fotografen

Jeg burde vel skjønt at å ta med familien til fotografen ville by på utfordringer. Etter fem minutter med bildetaking var flertallet temmelig forsynt. De slo av lysene i studio, stakk av og ut på gata, skreik, og ville minst av alt være i ro på noen som helt måte. De idylliske søskenbildene jeg hadde sett for meg inni hodet, der guttene kjærlig hodte hverandre i hånda måtte vike for andre alternativer.



Men, men, Det er jo minner dette også. Det endte med at jeg matte ta med barna dit en gang til, og etter mye svette og att par tårer ble det endelig noen bra bilder også. Så da var julegavene (for i fjor) reddet. Det blir lenge til neste gang vi drar til fotograf, for å si det sånn..

- Maria

fredag 3. januar 2014

Ready for 2014

Enda ett nytt år og blanke ark! Jeg liker følelsen av å "starte på nytt". 2013 var et bra år det. Med lite blogging. Stort sett bare noen oppdateringer og Calebs utvikling. Han begynte å sove gjennom hele natta! Ellers var grunnen til de sjeldne oppdateringene at det dagene var temmelig hektisk. Jeg bar rundt på Caleb dag ut og dag inn for at han skulle være sånn nogenlunde fornøyd. Vi var i Legoland i juli, den dagen Caleb fylte ett år. Han ble mer og mer gutt, og mindre og mindre baby. Nå er han den skjønneste godeste gutten jeg noen gang har hatt! Max ble tre år i desember, og å ha en toåring kontra en på tre er utrolig stor forskjell. Plutselig han han sitte i evigheter å leke med ting for seg selv. Han har blitt så selvstendig og flink til så mye! Slutta med smokk (og nå er han på dag 4 av bleiesluttprosjektet x2 etter et misslykket forsøk som strekte seg ut over hele sommeren i fjor). Sommeren var btw uforglemmelig. Sol og varme i bøtter og spann! Håper på gjenntakelse av den i år.

Det jeg gleder meg mest til i 2014 er å se guttene utvikle seg å bli større. Dette er en fantastik tid å være hjemmeværende mamma på. De gjør noe nytt og morsomt hver dag.

Jeg har også noen tanker og ting jeg vil oppnå i 2014. Sånn som å spise mindre søtsaker, bli flinkere med kontorjobben, få bedre system på ting i hjemmet og å være mer tilstede her og nå.



Nå er det på tide å komme seg ut på tur før ungene river ned huset :)

- Maria