tirsdag 26. februar 2013

Caleb 7 mnd

Allerede to uker siden forrige blogginnlegg?! Tiden flyr ja, har jeg nevnt det?!

I morgen blir Caleb 7 mnd. og idag har det første lille tannebissen såvidt funnet vei ut igjennom det opphovna tannkjøttet. Stakkar liten, jeg håper virkelig det er grunnen til at han har vært så utilpass i det siste.. Men når han ikke gråter er han jo en storsjarmør da. Den siste måneden har han så tydelig begynt å strekke ut armene til meg og pappan sin når han ser oss og vil til oss, det er jo veldig koselig da. Dessuten er han blitt en ordentlig mammadalt som setter alle sirener på dersom noen ser han inn i øynene ett par sekunder for mye. For å være ærlig det litt fint å ha en liten person som viser så tydelig at han vil være sammen med meg.. Han andre store lillegutten min er jo mest interessert i å stikke av fra meg så...

Siste nytt på denne fronten er at Caleb har begynt å sove natta gjennom! Det var ikke helt frivillig men, det gikk nye bedre enn forventet å venne ham av med nattamming. For de nettene jeg sov på et annet rom, presterte jo han å sove som bare det! Han våknet en gang i to-tre netter og sutret/gråt litt, og så sovna han. Så nå er det litt luksus tilstander her liksom :) Han legger seg 18.30, og våkner rundt 5. Da prøver jeg å amme han i søvn igjen, men hvis det ikke går står vi bare opp. Ikke dårlig vil jeg si!

En "mellomfornøyd" liten skjønnis på tur i vårværet :)

I can't believe it, jeg får sitte ved siden av storebror!

Max er veldig skjønn storebror. Han har aldri vært helt overbegeistret over å få baby i hus, men det hender han viser sine myke sider han også! Idag klappet han lillebror på ryggen da han hostet ved middagsbordet. "binninja fast i håsin" sa han (direkte oversatt - lillebror fast i halsen) Og tidligere idag spurte jeg om han kunne legge lillbrors teppe på gulvet så han fikk ligge på det. Dét gjorde han gledelig, pluss at han la noen pledd og sikkert ti puter til oppå han "binninja kose puta" (lillebror kose puta). Han fikk tilogmed låne kurioen hans og de fleste bilene. Not bad :)

Vi har dessuten fått ett nytt "familiemedlem"! Jeg har blitt tante! Idag var vi på sykehuset og beskuet den to dager gamle skjønnheten. Sukk, det er så vakkert. Livets store under, er barn kommer til verden..



-Maria


tirsdag 12. februar 2013

Discovering snow

Lillebror er på full fart inn i oppdagelses-alderen, og alt nytt er spennende. Det er bl.a. veldig spennende når jeg kler på han godt med klær og bærer han med meg ute og lar han se på snø, trær, lekende storebrødre og sånt!

En hel verden ligger foran disse små, og litt om litt oppdager de at det er så mye mer enn foreldrenes trygge fang og den kjente babyvognen. Jeg gleder meg over å få være en så stor del av et lite menneskes liv :)

mandag 11. februar 2013

Barnemat!

Eller kanskje småbarnsfamiliemat. Her i huset har det de siste par årene gått mye i lettlaget mat. Ikke mye sånn halvfabrikata, men mer sånn hjemmelaget lettvindt og sunn mat. Det er viktig at barn og voksne får i seg nok næring (det var  jo jeg, sjokoladespiser'n, den rette til å si). Og det er viktig at det går fort.

Pølse og potetmos blir fort litt bedre mat for kropp og sjel om man velger kyllingpølser eller kyllingfilet og lager en rotmos som inneholder flere grønnsaker! Her har jeg brukt søtpotet, kålrabi, vanlig potet og kanskje gulrot?! Det husker jeg ikke helt. Man kan også lage en blanding av potet og sellerirot. Eller bare potetmos og ha i et lite lass av frosne grønnsaker (amerikansk blanding) til slutt, og lar det bli varmt. Da dropper Maxegutt stresset med å ikke like grønnsaker det måltidet hvertfall! Og når det gjerder barn er det jo mye lettere å få de til å spise grønnsaker når det er most, så rotmos er alltid en slager :) Og dersom du lurer på når du skal skrelle og dele opp grønnsakene, så bør du stå opp før barna våkner om morgenen har jeg kommet fram til. Eller hva med kvelden før? Og sånn helt til slutt et lite tips: lat som du ikke vet at sånne ferdigposer de finnes...

- Maria