fredag 27. april 2012

Oppskrift på lapper

2 egg
ca 1 dl yoghurt (brukte jordbæryoghurt av alle ting
1 dl vann -røres sammen
Ønsket mel. Jeg brukte bokhvetemel, maismel og en klatt med havregrøt fra frokosten!
Litt kokosolje
Kanel og kardemomme
Bakepulver
1 finrevet gulrot
Noen steviadråper, evt annen søtning
Litt rosiner

Så er det bare å røre sammen til det blir sånn passelig tykt. Og jeg liker lappene tykke, så derfor ble røren også tykk. Det er ingen sak å lage noe sånn passelig sunt og samtidig godt! Man kan bruke omtrent akkurat hva man vil i røra, det blir godt uansett omtrent :)Noen ganger bruker jeg proteinpulver også, for å få de mer proteinrike (ganske logiskt da...), men det jeg har innholder kunstig søtning, så det bruker jeg ikke når Max også skal spise. Stekes på panne på middels varme i litt smør eller olje. Smaker godt med kokt skinke synes nå jeg.


Og forresten har jeg ryddet i fryseren og funnet noen brunostskalker som jeg lagde prim av! Varmet de opp med følte til de smeltet og hadde i noen steviadråper (english toffie). Sniktittet litt på denne oppskriften underveis. Veldig godt ble det:)

Så våknet den febervarme lille gutten som syntes dette var en alle tiders lusj, selv om han foretrakk lappene naturelle og ble forholdsvis fort mett.
Max har virkelig fått sansen for Baby Einstein, og her sitter han og ser på det mens han ler og hoster om hverandre. Vips, så fikk jeg tatt oppvasken også :)

Noen andre som bruker sånne metoder for å få ungen til å sitte stille litt? Jeg bruker den til og med på stellbordet noen ganger for at han skal ligge stille mens jeg skifter bleie ;)

God helg!

-Maria

tirsdag 24. april 2012

Lys

Lys er en fin ting. Max har virkelig fått øynene opp for dette fantastiske lyset som skinner både her og der. "Tyyys" sier han, "ååååj", søt som bare det. Og slår av og på, av og på, av og på....




Nå skal jeg ta med meg den lyselskende ungen i åpen barnehage en tur, så han får brukt all energiens sin på andre ting enn å snu huset på hodet :)

Ha en fin tirsdag!

-Maria

fredag 13. april 2012

Frokost med barn

Max elsker mat, men å spise selv må han være svært sulten for å gjøre. Ellers synes han visst at mat er en fantastisk ting å leke med. Jeg har visst enda litt å lære han...




God frokost folkens!

- Maria

onsdag 11. april 2012

Juice til lunsj

Eneste fordel med at de gode vennene våre flyttet til USA, var at vi fikk arve noen fantastiske ting. Bl.a. Juice maskinen deres. Sånn har jeg ønsket meg lenge! Max er så søt, han blir helt fra seg av lykke hver gang vi leter den fram, og elsker alt som kommer ut av den, enten det er brokkoli og agurk eller epler.



Idag ble det (som vanlig) det jeg hadde for hånden:
2 gulrøtter
1/2 honningmelon
1 eple

Det ble flere glass med juice av dette, og Max tømte først sitt eget glass, fikk påfyll, og tømte deretter resten av mitt. Bruker man både grønnsaker og frukt, blir det en næringsrik juice som man er mett av lenge og som smaker både søtt og fresht :)




Noen andre som lager sin egen juice og har gode oppskrifter å dele? Og noen som vet om det går an å bruke "plumpen" som blir til overs til noe fornuftig? Den synes jeg nemmlig er litt trist å kaste...

- Maria

fredag 6. april 2012

God påske og adjø

Vi har hatt en fin og trist påskefeiring så langt...
Disse tre gode vennene våre er nemmlig i skrivende stund på vei til USA. Ikke bare på en liten feiretur, nei. De FLYTTER! Vi kommer til å savne de utrolig mye, men jeg tror nok de har gjort det beste valget, og jeg gleder meg også veldig på deres vegne. Får nesten litt lyst til å flytte etter dem :)

Vi hadde en liten avskjedsfest for dem igår...


 Med grillmat og fargerik salat


 
Deilig dessert...

..og gode venner. Jeg er takknemmlig for tiden vi har hatt sammen med dem :) Snufs....

Så får resten av dere bare en en glittrende påske :)

-Maria


Max 16 mnd

Lille ungen vår har blitt 16 mnd! Tiden går så fort, og det skjer så mye på en gang når man har en liten fyr som utvikler seg i en farlig fart. Jeg er så glad for hver eneste dag jeg får tilbringe med lille Max og lære han å kjenne. Det bor så mye et et lite menneske.

 Og som alltid gjelder det å knipse bilder mens han er i ro :)