torsdag 29. september 2011

Prosjekt 2 av 5

Nærmer seg slutten! Nesten litt vemodig...
(4 prosjekter ble "plutselig" til 5...)




Ønsker dere en fin og god kveld :) -Maria.


- Posted using BlogPress from my iPhone

mandag 26. september 2011

Max ordner opp!

Jeg har tydeligvis ikke greid å lære LilleVenn forskjellen på å rydde og å rote. Han er en skikkelig rotekopp! Hvor han enn befinner seg. Ser han noe som ikke allerede ligger på gulvet hiver han seg rundt, får tak i det det gjelder og slenger det bortover gulvet. Det hadde vært serdeles mye mer praktisk om det hadde vært rydding som var hans medfødte evne. Tenk dere det -hver gang babyen ser noe som ligger på gulvet, tar han det opp og legger det tilbake på plass. Ehehe...

 Jess, kaserolleskap! Jeg tror Max elsker lyden av kjeler som treffer flisgulvet.


Den hvite løper av matpapir...

Rotingen til tross. (Og en del andre ting) Jeg elsker den lille rakkeren min over alt i hele verden!

torsdag 22. september 2011

Enkel kveldskos for 1

Home alone, sovende baby, sulten mamma som enda ikke har fått i seg mat etter treningen. Men jeg vil ikke ha noe hva-som-helst, jeg vil ha noe godt! Hva gjør jeg? Dette:
1stor rød og fin tomat skjæres i båter og puttes i en skål sammen med en sjenerøs dæsj balsamicoeddik, en beskjeden dæsj olivenolje, og akkurat så mye oliven og fetaost jeg vil ha. Blandes sammen.




Jeg skal spise det sammen med litt grønn salat, pasta og kylling fra gårsdagens middag. Og kjenne freden senke seg etter en dag med springing etter en meget sporty baby!

-Maria


- Posted using BlogPress from my iPhone

lørdag 17. september 2011

Prosjekt 1 av 4 ferdig!

Ja, jeg har faktisk strikket mine første sokker. Eller strømper. Jeg har til og med strikket de ferdig! Det var ikke så vanskelig som man skulle tro, hvertfall ikke nå i disse dager når man bare kan ta en telefon til verdens beste mamma og spørre og råd når det ser håpløst ut :)


Srikket i tynn alpakkaull (som isolerer mye bedre mot kulde enn vanlig ull!) De ble alt annet enn veldig pene, men jeg trøster meg med at det var jo første gang jeg strikket sokker. Så nå kan jeg sette meg ned om strikke ferdig genseren som sannsyligvis barnebarnet mitt kommer til å få, pleddet og det andre pleddet.


Max har vært og forsynt seg fra fruktfatet idag tidlig. Fine, fine Max som eeeelsker mat! Hva skulle jeg gjort uten min lille Mr. Sunshine? Han gir livet mening! Å se han sitte å spise på et eple, hvem skulle tro at det var så koselig!

God lørdag til alle, fra House of Markussen.

-Maria

mandag 12. september 2011

Pappa og mamma!

     God mandag! Vi i House of Markussen har hatt en fin helg -sammen. Når pappa'n jobber borte i ukene blir det ekstra, ekstra bra med helg! Max ble så glad da pappa kom hjem at han like godt sa det! "Pappa..!" på ekte norsk! Så i helgen har han ikke holdt opp med å si pappa i de rette sammenhengene. Tidligere har han sagt "pa" og "dædæ" (som sikkert alle babyer i hele verden sier). Men det samme han var så godt i gang med norsken begynte han å si mamma også! Lille plutten vår sier nå "pappa" nesten hele tiden når pappa er i nærheten, og "mamma" når han er lei seg eller sur. Det kunne høres ut som en urettferdig behandling ovenfor mamma, men jeg synes ikke det. Han er jo bare grenseløst skjønn :)

Lørdag var vi ute på tur i skogen. Max elsker tilværelsen i bæremeisen, og vi hadde en koselig dag i regn og sol :)

 Hyppla hsten, kom igjen mamma, du greier litt fortere!

 Herlig å se hvor glad Max er i pappa'n sin. Jeg skjønner han veldig godt!

Hvem er jeg? At Gud skulle ta hånd om meg, bry seg om meg? Guds godhet.

-Maria

lørdag 3. september 2011

Max 9 mnd

Idag er den lille skatten vår rendet 9 mnd! I det siste har tiden virkelig flydd. Han har fått fire tenner til, balansen hans blir stadig bedre og nå kan han sta litt uten å holde seg. Personligheten blomstrer virkelig. Han "prater" mer voksent om man kan si det sånn, og er en harmonisk liten aktiv fyr som liker å bli bært rundt av mamma eller pappa og følge med på hva som skjer fra et voksent synspunkt. Og han liker å krabbe inn i skap og leke med kaseroller, kakefat og søppel(!). Han elsker fremdeles mat, og spiser hva som helst. En dag vi var ute i hagen plukket han seg et eple, og det er det perfekte tidsfordiv for tiden.

 Med de søte små tenne sine gnager han på eplet så det ser ut som det har vært en mus på det :)

Den lille store velsignelsen vår, et mirakel, en dyrebar skatt og en en gave fra Gud den allmektige.

-Maria

Interiør stue

Jeg har lenge tenkt at jeg skulle poste litt interiørbilder fra huset, og må gjør jeg endelig det. Little by little har vi fått det sånn son vi vil ha det.

 Siden vi er så heldig å ha en snekker i hus, har vi fått en sofa som passer perfekt inn i denne deformerte stuen med skråtak. Da vi overtok var veggene mørkegrønne, det var vagg til vegg teppe på gulvene. Vi hadde to sorte skinnsofaer som absolutt ikke passet inn uansett hvor vi plasserte de. Redningen ble å sege dem og bruke pengene på nytt gulv og "hjemmesnekkra" sofa.  Det er altså mulig å få en helt ny stue til en liten penge :)

 Full utnyttelse av plassen. Nå han vi ha en hel haug av gjester på en gang og vi bruker sofabenkene til overnattingsbesøk når det trengs.


 Den kreative kroken vår. Her tegner vi, maler og lager litt småstæsj. Når vi har tid :) Bildet til høyre har Jørn lagd.
Trappeoppgangen sett nedenfra. Vår fremtidige drøm er en lysekrone istedenfor ikealampen som henger der nå :)

-Maria