tirsdag 30. august 2011

Farskjærlighet

Salme 139, vers 1-6

Til korlederen. En Davids-salme.

Herre, du ransaker meg og kjenner meg. Om jeg sitter eller står, så vet du det, langt bortefra merker du mine tanker. Om jeg går eller ligger, ser du det, du kjenner alle mine veier. Ja, før jeg har et ord på tungen, vet du det, Herre, fullt og helt. Bakfra og forfra omgir du meg, du har lagt din hånd på meg. Det er for underfullt til å skjønne, det er så høyt at jeg ikke kan fatte det.

Takk Jesus. Min Gud er en fantastisk Far. Jeg elsker å kjenne at han er nær. Han bor i mitt hjerte. Jeg er hans barn, jeg hviler trygt i hans armer.





Som en far elsker sitt barn...

- Posted using BlogPress from my iPhone

mandag 29. august 2011

En blå baby

I går hadde vi en fin-fin dag i heimen. BabyMax fikk prøve seg på litt fingermaling. Veldig gøy, og veldig grisete! Her er noen kunstverk:


Mammaer kan vel ikke annet enn å bli stolt over sin lille trille når man ser dette?! Han er jo så flink!


Her er et tottebilde fra en koselig morgenstund. Morgenstundene har dog ikke vært like idylliske i det siste, for plutselig har Max funnet ut at det er fint å stå opp i 5-tiden. Til og med på søndager!

-Maria


fredag 26. august 2011

Strikking er gøy!

Jeg har visst fått litt strikkedilla. Jeg har x antall strikkeprosjekter på gang, og jeg har ikke gjort ett av dem ferdig. Det er noe med denne høsten, da kommer liksom strikkelysten krypende. Og så forsvinner den innimellom igjennom hele vinteren til våren kommer, da er den helt borte. Men akkurat nå det det veldig gøy!

Jeg har fått verdens beste bok fra den snille mamma'n min, den er for sånn at til og med jeg greier å strikke noen av oppskriftene fra den. Så har den strikkeskole bakerst, slik at det finnes muligheter for å lære seg.
Jeg holder på å strikke "verdens enkleste teppe" til babyen min.


Jeg hadde egentlig planer om å lage det skikkelig svææært, men ombestemte meg visst underveis. For det ville jo tatt år og dag...


Det er oppskrifter til babyer, så det spørs om jeg ikke må strikke til evt fremtidige babysøstre/brødre. Max er ikke liten nok til å passe inn i det jeg strikker lengre når jeg er ferdig.


mandag 22. august 2011

Om å leve i nuet

Jørn og jeg har snakket litt om det i det siste. Hvor viktig det er å ta vare på hvert øyeblikk. Glede oss over det vi har her og nå. Det har blitt veldig aktuelt etter at vi ble foreldre og månedene løper fra oss og babyen vår begynner å bli en liten gutt. Det er så viktig å ta vare på hver en liten stund vi får med sønnen vår. Kanskje spesielt for Jørn som jobber om dagen og dermed ikke får tatt like mye del i hverdagen til Max som jeg.

Vi menneker har ofte lett for å tenke at "bare jeg får det sånn og sånn, da blir det bra, da skal jeg være fornøyd". Det gjelder mange ting, blandt annet i huset. Vi trenger ett nytt bad, pusse opp vaskerommet og male soverommet. Når det er gjort, er alt perfekt. Men det blir det ikke. Det blir aldri perfekt. Vi strekker oss alltid etter noe mer. I enkelte tilfeller kan det være bra, men ofte er det beste å bare nyte det man allerede har, være fornøyd og glad over det!

Når babyen nekter å sove og klokka nærmer seg 22 på kvelden. Jeg hadde sett fram til litt alenetid eller kjærestetid. Med det samme jeg for 100 gang legger babyen på ryggen og brer dyna over han vrir han seg rundt, reiser seg opp og setter i gang med hyl og skrik. Tolmodighet er en dyd... Jeg holder på å bli mektig irritert! Jeg skjønte fort at Max vet hva han vil, for når jeg løfter han opp, begynner han å le sin skjønneste latter. Og setter i det mest hjerteskjerende skriket når jeg legger han tilbake i seng. For å unngå å bli gal fant vi ut at da er det jo bedre bare å ta ungen opp og leke med han til han er fullstendig utmattet, eller ta han opp i senga vår, holde han inntil og kose med han enn å "sloss" med han for å få han til å sove. Så når Max har slike kvelder hvor han nekter å sove, så gjør vi det ofte til en koselig sen kveld med overtrøtt fjåsete baby istedet for gråtende baby og meget slitne foreldre.

Det var ett eksempel på å leve i nuet. Vi har nydelige minner fra sene kvelder med en baby som får viljen sin:)


Tenk om man ikke hadde hatt noen baby som rotet i kjøkkenskuffene? Det er ikke alle som er så heldig at de har et friskt barn som de får se vokse opp. Det er ikke alle som får se barnet sitt vokse opp i det hele tatt. Note to self: vær takknemmlig!

- Maria

tirsdag 16. august 2011

Familiebesøk

Vi har vært så heldig å få familiebesøk fra Mosjøen her i House of Markussen.
Vi har jo blitt tante og onkel igjen, så det var to besteforeldre som fikk se sitt skjønne lille barnebarn for første gang!
Idag er det brudekjoletitting på planen, og jeg har en liten søster som gjerne vil bade i sjøen. Høres kaldt ut!



Ønsker alle en fin dag!
- Maria

- Posted using BlogPress from my iPhone

torsdag 11. august 2011

Knekkebrød

Det virker plutselig som at knekkebrød har blitt veldig poppis. Hver eneste blogg omtrent inneholder knekkebrødoppskrifter. Og godt er det, for da fikk jeg også lyst til og lage. Jeg er nesten rystet over hvor enkelt det var! Toro kan bare gå hjem og legge seg :) dessuten smaker det aldeles nydelig. Og sunt er det også, så da kan det ikke bli stort bedre.





God kveld til alle, fra Maria

- Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag 10. august 2011

This is a test

Nå prøver jeg meg på blogging fra iPhone. Virker ganske kjekt!

- Posted using BlogPress from my iPhone

tirsdag 9. august 2011

Borte veldig bra, men hjemme best!

Vi har blitt veldig glad i hjemmet vårt, og det var veldig godt å komme hjem. Vi har dog hatt en super ferie hjemme hos familien min i Mosjøen -langt ut på landet i vakker natur og med frisk fjelluft (med en dunst av kufjøs ;)).

Det er nå fem år siden jeg flyttet hjemmefra, og fire år siden Jørn og jeg giftet oss og begynte på prosessen det er å skape et hjem. Nå som vi har fått lille Max er det viktig for oss at han har et trygt og godt hjem han kan vokse opp i. Først den siste tiden har forstått viktigheten av det, og har fullt og  helt gått inn i rollen som mor og husmor (husmor- husets mor eller moren til huset?) Det engelske ordet "homemaker" liker jeg igrunn bedre :)

Det jeg synes er viktigst når man skaper et hjem er at det skal være en varm og god atmosfære her, og at de som kommer hit føler seg velkomne. Aller viktigst er det at barna har det bra så de kan vokse opp og bli selvstendige mennesker med alt det innebærer.

Det viktigste når man skaper et hjem er altså ikke at det til enhver er støvfritt i alle rom og at håndklærne matcher i fargene. Det som er viktig er at de som bor der har det bra. Det merkes når man har en god, vennlig tone overfor hverandre, enten man er mor, far, sønn eller datter. Da vil stemningen automatisk bli god, og det er lettere for både de som bor der og de som kommer på besøk å finne seg tilrette.

PS. Som den priviligerte husmor jeg er koser jeg meg også med å tørke støv og matche farger her og der når jeg har tid, det er alltid hyggelig med et rent og pent hjem! Men selv om det skulle se bomba ut en dag, så han hjemmet være like "fint", det var det jeg skulle fram til :)

-Maria


lørdag 6. august 2011

Fisketur, eller bare tur

Her om dagen var vi ute på tur for å fiske. Det ble slett ikke grillet ørret til kvelds, men vi hadde en fabelaktig tur likevel.  Med svarte pølser og sjokolade. Og grillet froskelår for de spesielt ineresserte...

Noe av det beste som finnes, er å være ute i naturen, kjenne freden senke seg og få ny inspirasjon.
Der jeg kommer fra, på Ravatsåsen, er vi så heldig å ha milevis med villmark rett utenfor stuedøra. Her kommer noen bilder fra denne turen:

 På vei oppover...

 Framme! Ole Matias klar for fisking, med verdens lateste fisk...

Avslappning og bål :)

Vi hadde det veldig morsomt utover de sene nattetimer og lekte en morsom lek som å går ut på å gjette hva en tenker på ved å stille spørsmål. Da Bjørnis tenkte på "underbevisstheten" Stilte vi minst 1000 spørsmål for å finne ut hva det var, (man kan bare stille ja/nei spørsmål, f.eks.: pleier det å henge på veggen?) og kom med 250 dårlige forslag. Da begynte vi å bli litt smålei den leken...
Planen var å overnatte, men siden vi hadde verdens godeste baby hjemme, dro vi heller hjem til han!

- Maria

onsdag 3. august 2011

Max 8 mnd

Det lille nutteknuttet vårt har 8-månedersdag idag! Han har blitt riktig så stor og flink gutt i det siste. Idag har familien Markussen feiret dagen med en fjelltur. Max's første faktisk. Han satt i bæremeis og kosa seg stort sett hele turen. Vi gleder oss til flere flotte turer i skog og mark i tiden fremover.

 Gutta på tur :)

En liten spisepause på vei oppover. Tror Max er over gjennomsnittet interessert i mat...


God utsikt fra toppen over Mosjøen :)

Ellers er Max en morsom liten krabat som gjerne tilbringer dagene slik:



- Maria