tirsdag 28. juni 2011

Barnerom

Det er endelig tid for å tenke på innredning av barnerom! Mr. baby har sovet noen netter på sitt eget rom, og koset seg i drømmeland hele natta. Jeg vil lage et barnslig rom, ikke for babyaktig,men et rom som Max og evt lillesøster/bror kan vokse i. Jeg ser for meg farger som blå og grønn i første omgang.


Rommet har "innebyge" garderobeskap som jeg har lyst til å dekorere, gjerne med disse wallstickene fra kids paradise.


Gleder meg til å ta fatt på den lille jobben, og til å se resultatet

onsdag 22. juni 2011

Middagsbabyen

Max har begynt å få middag. Det liker han godt. Så lenge det ikke er brokkolipurè vel og merke. Jeg bruker ikke så mye ferdige middagsglass. De smaker temmelig likt alle sammen og dessuten koster de flesk. Babyer liker smak har jeg hørt. Nå har Max fått fast føde såpass lenge at jeg har begynt å eksprimentere litt med forskjellige smaker og flere matvarer sammen. Samtidig tenker jeg at det er viktig at de lærer seg å like "rene" matvarer. De lærer seg ikke å like brokkoli hvis man blander 90% potet med 10% brokkoli hver gang. Det kan sikker være en bra måte å introdusere brokkolien på, men etterhvert bør Max få ned brokkolien uten å vanne den ut med et lass poteter.

Her en dag var fryseren tom formiddagsmat, så da lagde jeg dette:

Oppskriften ble som følger:
2 poteter
1/3 squash
1 stor tomat
ca 100 g seifilet
1 hvitløksfedd
1-2 ts tørket basillikum.
Litt olivenolje

Grønnsaker og fisk skjeres i passe store skiver/biter og bakes i ovnen til alt er ferdig, ca 20 min på 200 grader. (squash legges på litt senere, den blir raskt ferdig). Kjøres med stavmikser til passe konsistens. Max fikk litt klumper i maten sin, og det gikk strålende. Og ellers må jeg si at han eeelsket dette, så det kommer jeg nok til å lage igjen :)

fredag 17. juni 2011

Babyfotografering

Etter en aldri så liten photoshoot med en meget aktiv liten baby, har jeg innsett at det beste er så la frofesjonelle ta seg av dette. Det tar omkring 0,75 sekunder for Max å rulle seg vekk fra teppet han ligger på og den hvite veggen som jeg gjerne hadde sett kunne fungere som bakgrunn. Mens han prøver å banke liv i bamsene sine kan han derimot ligge stille et par sekunder ekstra. Men da flyr armer og bein og bamser veggemellom, og flyvende bamser og kroppsdeler er ikke akkurat det som tar seg best ut på bilder.

Tullebabyen...

torsdag 16. juni 2011

Blomstergutten



Babyen vår er så søøøt!

Familien Markussen har vært på pinsetur...

..på Ravatsåsen! Vi har kjørt bil 100 mil med drømmebabyen, han er så flink! Vi slapp unna flom og stengte veier på vei oppover, og kø på vei hjem. Mr. Baby og vi har kost oss i det fantastiske været og med familien.

En ny verden åpnet seg for Max da han fikk liggge rett på grasset :)


Og han har hilst på sin skjønne kusine, Natalie som har veldig interesert i babyfetteren sin. Max derimot spilte overlegen... Babyer er rett og slett herlige <3


mandag 6. juni 2011

Aprikos- og pæremos

Lille baby får stadig utvidet mathorisonten. Jeg lager det meste av frukt- og grønnsaksmos selv. Idag lagde jeg aprikos- og pæremos som falt i god smak hos den lille gullklumpen. Oppskriften er enkel og grei:

220 g tørket aprikos
2 pærer
vann

Aprikosen kan gjerne ligge litt i bløt først. Ha aprikos i en kjele og fyll opp med vann så det såvidt dekker aprikosene (jeg måtte fylle etter med vann). La koke til de er møre (20-30 min). Legg pærene i terninger sammen med aprikosene og la de dampe med de siste minuttene. Hell av kokevannet og Kjør blandingen til ønsket konsistens med stavmikser el.l. Pærene gjør mosen ganske tynn, så du trenger mest sammsynlig ikke tilsette væske, ellers er det bare å spe på med kokevannet til ønsket konsistens.

Aprikos inneholder bl.a. mye jern og A-vitamin, og virker lakserende på trege mager slik som svisker.
Pære er en skånsom frukt for babymager. Rik på fiber, kalium og C-vitamin






-Maria

søndag 5. juni 2011

4. juni 2011

I går hadde vi en flott dag i House of  Markussen. Skolen skinte fra en skyfri himmel og tempraturen steg godt over 20 grader i skyggen. Vi hadde barnevelsignelse for Max, og familie hadde kommet for å feire dagen med oss. Max selv sov seg gjennom store deler av dagen, men fikk men fikk med seg slutten. Pappa Jørn ba for han og velsignet han.


 

Det var et lite bilderas :) Tusen takk til alle som var med å gjorde dagen toppers!

fredag 3. juni 2011

Barnevelsignelse

I morgen er det 4. juni. Den samme datoen i 1979 ble Jørn barnedøpt. 4.juni i 1989 ble jeg født. og 4.juni i år skal vi feire lille Max!

Hvis de lyseblå marengsene jeg lagde hadde blitt litt finere, og hvis det fremdeles var flere igjen i morgen, skulle jeg vurdert å bruke de til bordpynt.


Dagen skal feires her hjemme. På terassen nærmere bestemt. Heldigvis har det meldt knallvær. Ellers hadde jeg hatt litt av en husvaskejobb foran meg  :)

-Maria
 


Max 6 mnd

Babyen er 1/2 år! Lille nurket vårt! Han som nettopp bodde i magen og nektet å komme ut før det hadde gått to uker over tiden og jeg hadde tatt x antall knebøy og x antall lange gåturer uten at det hjalp noe. Jeg har aldri før gledet meg til noe så mye som da Max skulle bli født. Å få bli kjent med et fantastisk lite menneske. Nå er han altså 1/2 år. Jeg kan nesten ikke tro det. Han er en vakker liten gutt med bestemte meninger, fantastisk (baby)humor og glimt i øyet. Han åler seg rundt på gulvet, bakover og i ring. Vi gleder oss til han lærer å krabbe ;)


Lille elsklingen vår!

-Maria

torsdag 2. juni 2011

Kristihimmelfartsdag

Det gjør seg godt med en sånn fridag helt plutselig midt i uken!

 Man kan for eksempel spise frokost så seint og så lenge man bare vil. Og den kan bestå av stekt egg og tomater. Fordi det er så godt. 
Og man kan være sammen med familien, og knytte bånd.

 Det er også vktig å huske dette: 
"Mennesket lever ikke av brød alene, men av hvert ord som går ut av Guds munn".